Jari Suominen, toimitusjohtaja, NIT Naval Interior Team Oy

Etusivu » Referenssit » Jari Suominen, toimitusjohtaja, NIT Naval Interior Team Oy

” Camp Consultingin ihmiset tuntevat meidän henkilökuntamme ja tietävät, miten erilaiset  ihmiset saadaan toimimaan tiimeissämme” sanoo NIT:n toimitusjohtaja Jari Suominen.

 

Piikkiöläinen NIT  Naval Interior Team  on yksi kotimaisen laivanrakennusteollisuuden menestystarinoita. Risteilyalusten erilaisten tilojen rakentamiseen erikoistunut yhtiö on kasvanut vahvasti etenkin ulkomaisilla markkinoilla.  NIT:n yhdessä Arto Naumalan ja Jari Suomisen kanssa perustanut Kenneth Luoma on jättäytymässä pois yhtiön toiminnasta.Luoman osuus on myyty yhtiön johdossa toimiville Vesa Heikkiselle, Ilkka Hiekkaselle ja Sebastian Lagerlöfille. Laajempi omistuspohja antaa uusia eväitä. Miten Luoman poistuminen vahvuudesta sitten vaikuttaa NIT:n toimintaan?

– Suuressa kuvassa muutos kyllä näkyy,mutta olemme onneksi ehtineet harjoitella toimintaa myös ilman Kennethiä. Päivä kerrallaan työt sujuvat paremmin, eikä mitään kriisejä ole päässyt syntymään. On myös hyvä, että kun vastuut aiemmin oli jaettu kahdelle ihmiselle, niin nyt saadaan toimintaan lisää paukkuja, kertoo NIT:n toimitusjohtaja Jari Suominen.
– Hetki tietenkin menee ennen kuin homma saadaan pyörimään normaalisti, mutta toisaalta jos kehitettävää löytyy, niin asialle pystytään aina tekemään jotain. Lisäksi Luoma on sitoutunut toimimaan yhtiön hallituksessa noin kolmen vuoden siirtymäajan.

 

Kansainvälistä ja kotimaista kasvua

NIT on viime vuosina kasvanut nopeasti. Pääosin kasvu on otettu ulkomailta, mutta yhtiö on monen muun ohella hyötynyt Meyer Turun telakan vetovoimasta.
– NIT:n kasvu lähti liikkeelle jo ennen kuin Meyer tuli Turun telakan omistajaksi. Telakalta on kuitenkin tullut peruskuormaa, joka antaa selkänojaa viennin kasvattamiseen. Lisäksi Meyerin kanssa voimme kehittää uusia toimintoja kotimaassa, mikä on helpompaa kuin ulkomailla, Suominen kiittelee.
– Toisaalta taas telakan vuoksi meriteollisuuden osaajista alkaa olla Turun seudulla pulaa. Palveluyrityksenä meidän pitää panostaa osaamiseen. Jos sitä ei löydy markkinoilta pitää meidän keskittyä omaan kasvatukseen ja koulutukseen.

 

Camp Consulting auttaa sopivien osaajien etsinnässä

Koulutuspuolella NIT:n kumppanina on jo pitkään toiminut Camp Consulting.
– Aloitimme Campin kanssa johdon koulutuksesta ja myöhemmin olemme hyödyntäneet myös henkilöstövalmennusta ja esimieskoulutusta. Lisäksi teemme säännöllisesti työhyvinvointi- ja työilmapiiritutkimuksia, Suominen luettelee.
– Rekrytointipuolella Camp Consulting tarjoaa meille ulkopuolisen näkökulman. Me osaamme tunnistaa ihmisen ammattitaidon ja osaamisen. Camp taas tuntee henkilökuntamme ja tietää, miten uudet ihmiset saadaan sopimaan tiimeihimme.
– Kaiken kaikkiaan yhteistyö Campin kanssa on toiminut erinomaisesti, Suominen päättää.

cc-header