Jari Suominen, toimitusjohtaja, Oy NIT Naval Interior Team Ltd

Etusivu » Referenssit » Jari Suominen, toimitusjohtaja, Oy NIT Naval Interior Team Ltd

”Campissa tunnetaan meidän organisaatio, arvot ja toimintamallit. Yhteistyömme on jatkunut positiivissa merkeissä jo pitkään”  – Jari Suominen, toimitusjohtaja, Oy NIT Naval Interior Team Ltd

Matkustajalaivateollisuus on kovassa nosteessa ja osaavia tekijöitä tarvitaan

Piikkiöläinen laivanrakennusyhtiö Oy NIT Naval Interior Team Ltd seilaa tällä hetkellä reippaassa myötätuulessa. Tammikuussa rekrytoitiin uusia työntekijöitä ja lisää tarvitaan.

NIT suunnittelee ja toteuttaa pääosin matkustajalaivojen yleisiä tiloja kuten ravintoloita, yökerhoja, portaikkoja ja kylpylöitä.

Tällä hetkellä yhtiön palkkalistoilla on noin 80 työntekijää ja laivoja rakennetaan kotimaan lisäksi Saksassa ja Norjassa. Esimerkiksi Norjassa NIT tekee tällä hetkellä kahta matkustaja-alusta, jotka pystyvät liikkumaan myös arktisilla alueilla.

NIT perusti vajaa vuosi sitten tytäryhtiön myös Saksaan, jossa laivanrakennusmarkkinoiden arvioidaan kasvavan merkittävästi.

Matkustajalaivateollisuus on tällä hetkellä vahvassa nosteessa ympäri maailman, ja se näkyy myös NIT:n tilauskannassa.

– Varmuudella voi sanoa, että 2019 ja 2020 tulevat olemaan erittäin kiireisiä vuosia meille. Töitä riittää varmasti, etenkin kun puhutaan matkustajalaivarakentamisesta, toimitusjohtaja Jari Suominen kertoo.

Kiireinen kausi alkoi jo reilu puoli vuotta sitten ja siitä syystä NIT on jälleen rekrytoimassa osaavia työntekijöitä. Vaikka yhtiöllä on erittäin hyvä maine ja työntekijät ovat tyytyväisiä, osaavien työntekijöiden rekrytointi on tällä hetkellä haastavaa. Moni muukin alan työnantaja etsii rautaisia ammattilaisia kuten projektipäälliköitä,  suunnittelijoita ja työmaapäälliköitä.

NIT on tehnyt yhteistyötä Campin kanssa jo vuosikymmenen ajan ja uusien työntekijöiden rekrytointi on ollut yhteistyön keskiössä. Camp vastaa myös henkilökunnan ja johtoryhmän valmennuksesta sekä työhyvinvointikyselyistä.

– Campissa tunnetaan meidän organisaatio, arvot ja toimintamallit hyvin.

Jari Suomisen mukaan NIT pystyy keskittymään olennaiseen ydintoimintaansa ja ulkoistaa Campille sellaiset tehtävät, joiden tekemiseen ei ole aikaa eikä päivitettyä tietotaitoa.

– Yhteistyömme on jatkunut pitkään positiivisissa merkeissä ja jatkuu tästä eteenpäinkin.

 

Jari Suominen