Timo Lehtinen, toimitusjohtaja, Euroports Oy

Etusivu » Referenssit » Timo Lehtinen, toimitusjohtaja, Euroports Oy

”Viitasen Tepolla on hyvä ote porukkaan ja hän osaa puhua oikeaa kieltä. Tykkään  tyylistä”  kertoo Euroports Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen.

 

Satamaoperaattori Euroports on käynnistänyt viime kevään aloittaneen toimitusjohtajan Timo Lehtisen johdolla muutosprosessin, jossa haetaan selkeää kulttuurinmuutosta.

– Paljon laitetaan panoksia työturvallisuuden parantamiseen, tuottavuuteen ja esimiestyöhön. Haemme uudenlaista vuorovaikutteista ja osallistuvaa johtamistapaa, Lehtinen kuvailee.

– Perinteinen mielikuva satamaoperaattoreista ei tue tällaista, mutta halutaan muuttaa sitäkin myyttiä, Lehtinen jatkaa.

Muutostyö on tuottanut tulosta, sillä esimerkiksi henkilökunnan tekemien aloitteiden ja turvallisuushavaintojen määrä on saatu uudelle tasolle.

– Kulttuurinmuutoksessa on myös liiketaloudellinen kytkös, emme tee kehittämistä kehittämisen vuoksi. Vaatimaton tavoitteemme on, että olemme Suomen turvallisin ja tehokkain satamaoperaattori, Lehtinen sanoo. Työturvallisuudessa kehittämistä Lehtisen mukaan on ja tavoitteena onkin vähentää sairaspoissaoloja 30 prosenttia tänä vuonna.

– Aina kun ihmiset ja isot koneet liikkuvat samalla alueella niin riskit ovat isot, että voi sattua vakaviakin tapaturmia. Siksi asia on tärkeä.

 

Camp kehittämässä esimiestyöskentelyä

Europortsin kehitystyö etenee monella rintamalla, mutta kaikissa on keskiössä johtaminen ja esimiestyö. Camp Consulting on tiiviisti mukana esimiesten valmennuksessa.

– Viitasen Tepolla on hyvä ote porukkaan ja hän osaa puhua oikeaa kieltä. Tykkään hänen tyylistään, Lehtinen kiittelee.

Tuotantojohtaja Juho Rehmonen haluaa rohkaista esimiehiä laittamaan itsensä peliin. – Teppo on hyvin herättänyt kysymyksellä, että minkälainen jälki minusta jää? Olenko esimerkiksi antanut palautetta riittävästi. Se kuvaa mielestäni hyvin tätä muutosta, Rehmonen sanoo.

Esimiesten valmennus on otettu Rehmosen mukaan hyvin vastaan. Valmennusprojekti loppuu aikanaan, mutta esimiestyön haasteet eivät lopu.

– Muutos lähtee jokaisen omasta halusta ja innosta. Eikä se tapahdu hetkessä, Rehmonen muistuttaa.

 

Hyvät näkymät

Euroports toimii satamaoperaattorina Raumalla ja Pietarsaaressa. Suomen kohentunut vienti näkyy toiminnassa ja viime vuosi toikin mukanaan hyvää kasvua.

– Lisäksi Rauman sataman isot väylä- ja laituri-investoinnit ovat hyvä pohja rakentaatulevaisuutta, Lehtinen näkee.

Timo-Lehtinen