Ykkösketjun rooli

Etusivu » Referenssit » Ykkösketjun rooli

Ykkösketjun rooli ravintolajohtajan rekrytoinnissa

Erilaiset ravintolatoiminnot ovat tärkeä osa Rauman Lukon liiketoimintaa. Ne luovat omalta osaltaan mahdollisuuden kilpailla menestyksestä, joten osaavat tekijät ovat tärkeitä myös pelikentän ulkopuolella. Kokenut ravintola-alan ammattilainen Sanna Varho aloitti Lukon ravintolajohtajana tammikuussa.

 

– Teppo soitti, että tällainen paikka oli avoimena. Viihdyin aiemmassa työssäni, joten päätös ei ollut helppo, mutta koin, että nyt olisi oikea hetki lähteä haastamaan itseäni uuden parissa. Tämä oli iso mahdollisuus, johon halusin tarttua,  Sanna Varho hymyilee.

Lukon ravintolatoiminnot kattavat Kivikylän Areenan ravintolat, aitiot ja kioskit sekä keskustassa sijaitsevan Ravintola Tifosin ja Hyvinvointi- ja elämyskeskus Helmirannan.

– Uuden oppimista on paljon, mutta pohjimmiltaanhan toiminta on samanlaista. Työ on hyvin vaihtelevaa ja muuttuvia tekijöitä on paljon, mikä tekee tästä mielenkiintoista. Tämä on tiimityötä ja ympärillä tulee olla osaavia ihmisiä.

Varho jos joku tuntee alan ja toimialueen, sillä hän työskenteli aiemmin yli kahden vuosikymmenen ajan hotelli- ja ravintola-alalla toimivan Rauman Hovi Oy:n ravintola- ja myyntipäällikkönä

– Olen saanut olla urallani mukana monenlaisissa projekteissa erilaisten kokonaisuuksien eri osien suunnittelusta lupaprosesseihin, käytännön toteutukseen ja myyntiin. Kaikesta on tarttunut oppia ja näkemystä, jota voin hyödyntää nykyisessä tehtävässäni.

Vaatimukset ja mahdollisuudet selkeästi esille

Camp Consultingilla oli ykkösketjun rooli uuden ravintolajohtajan rekrytointiprosessissa. Kaisu ja Teppo Viitanen suorittivat ensimmäisen kierroksen haastattelut sekä tekivät Varholle Everything DiSC® -profiloinnin.

– Profiloinnin tuloksista oli mielenkiintoista nähdä, miten oma kokonaisuus koostuu antamistani vastauksista. Tunnistin itseni, joskin osa asioista yllättikin minut. Toki vastauksiin saattaa vaikuttaa se, että erilaisissa tilanteissa toimii eri tavalla, Varho pohtii.

Myöhemmässä vaiheessa haastatteluihin liittyi mukaan myös Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala. Camp Consultingin hyvän pohjatyön myötä Rajalan oli helpompi lähteä valitsemaan ravintolajohtajan tehtävään oikeaa osaajaa.

– Kaisun ja Tepon kanssa oli todella hyvä käydä asioita läpi. Heillä oli tietyt raamit ja tiedot siitä, minkälaista henkilöä tehtävään haetaan. He avasivat minulle heti alussa kokonaisuutta ja työn tarjoamia mahdollisuuksia, mikä auttoi todella paljon, Varho kiittelee.

– Kaisu ja Teppo ovat avoimia, sujuvia ja luonnikkaita oman alansa ammattilaisia. He osaavat nostaa asiat suoraan esiin kaunistelematta. Heidän kanssaan keskusteltuani minulla oli selkeä kuva Lukon ravintolajohtajan tehtävästä ja siitä, mitä tehtävään valittavalta odotetaan.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA